Yükleniyor
  • Müşteri Destek
  • 0216 410 55 33

3. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı Ankara'da yapıldı.

Konferans kapsamında düzenlenen Belge Töreninde TÜRKSAT ve Beyaz Şapkalı Hackerlara sertifikalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık verdi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 3. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı, Ankara'da yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmanın büyüme, rekabet ve istihdamı körüklediğini, vatandaşların yaşam kalitesini artırdığını söyledi. Bilişim sektörünün dünyadaki büyüklüğünün 5 trilyon dolar, Türkiye'de ise 35 milyar dolar olduğunu belirten Bakan Işık, sektörün Türkiye'deki istihdam hacminin de 168 bin kişiye ulaştığını kaydetti. Sektörün ekonomi içindeki ağırlığının giderek artığını belirten Bakan şunları söyledi: "Şu anda bu sektörde ciddi bir nitelikli insan kaynağı açığımız var. Sektörün bize ifadesi en az 80-100 bin nitelikli insan bu sektörde istihdam edilmeye hazır. Yüzde 10,1 faaliyet karlılığı ile en fazla kar eden ikinci sektör konumunda. Bu rakamları bir araya getirdiğimizde gördüğümüz net tablo şu: bu sektör ekonomimiz içerisinde ağırlığını her geçen gün hissettiriyor."

Whatsapp ile ulaşın